wie

© Shody Careman

Ik ben een bevlogen architectuurhistoricus met een gedegen achtergrond in redactie en communicatie. Deze combinatie vormt de rode draad in al mijn werk.

Na mijn studie architectuurgeschiedenis kwam ik in 2007 in de communicatie terecht. Dit bleek een schot in de roos, want ik houd van inhoud, maar ben ook een doener. Ik vind het fijn om ergens mijn schouders onder te zetten en goede kennisproducten te maken. Mijn liefde voor architectuur is daarbij leidend. Ik werkte bij het Architectuurcentrum Amsterdam, LEVS architecten, de Bond voor Nederlandse Architecten en gaf rondleidingen in het mooiste gebouw van Amsterdam: het Schip. Begin 2013 richtte ik mijn eigen bureau op voor redactie, communicatie en onderzoek. Ik blijk namelijk vooral in mijn element als ik die drie bezigheden kan combineren.

Schrijven is mijn corebusiness. Ik ben erin gespecialiseerd om complexe thema’s te analyseren en in woord en beeld toegankelijk te maken. Ik werk aan websites, tentoonstellingen en andere publicaties over architectuur, ruimtelijke ordening en cultureel erfgoed. Loyaal en oprecht, vanaf het moment dat ik me aan een organisatie verbind. Ik mag onder meer de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, MOOI Noord-Holland, het Rijksvastgoedbedrijf en Het Nieuwe Instituut tot mijn opdrachtgevers rekenen. Hiernaast werk ik als architectuurhistorisch onderzoeker bij SteenhuisMeurs en geef ik als vrijwilliger architectuurrondleidingen voor het Van Eesterenmuseum.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op.