wie

© Shody Careman

Ik ben een bevlogen architectuurhistoricus met een gedegen achtergrond in redactie en communicatie. Deze combinatie vormt de rode draad in al mijn werk.

Voor mij is de kwaliteit van het bestaande altijd het uitgangspunt en ik geef bruikbaar advies over de mogelijkheden die het erfgoed biedt. Niet met het doel om het te bevriezen, maar liefdevol mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen. De laatste jaren heb ik me vooral gericht op gebiedsonderzoek waarbij ik de gebruiksgeschiedenis ontrafel en de samenhang in beeld brengt tussen landschap, architectuur, water en infrastructuur. Wat mij betreft, is het landschap als verhalenverteller het meest wezenlijke ingrediënt voor ruimtelijke kwaliteit.

In januari 2021 ben ik gestart met mijn eigen onderzoeksbureau, nog altijd in goede samenwerking met SteenhuisMeurs, waar ik sinds 2018 werkzaam was. In 2019 schreef ik samen met Paul Meurs het boek Schiphol – grensverleggend luchthavenontwerp 1967-1975. Ik ben lid cultuurhistorie in de Commissies Ruimtelijke Kwaliteit in ’s-Hertogenbosch en Amsterdam en als gastdocent verbonden aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op.